Juhlaa ja arkea Teerentiellä

Pakkahuoneen kaksi esitystä vetivät noin 70 hengen yleisön, Joensuun mittakaavassa iso yleisö. Toisena esityspäivänä torstaina oli vielä tavaton sää, purku, kuten mieheni sanoo. Lunta tuli ryöppämällä. Olin kaupunkiin mennessä lähes vaaratilanteessa, kun joku hiivatin pakettiauto ajoi edelle, enkä nähnyt kuin yhden punaisen valon kääntyessäni yliopistolle johtavalle tielle. Kyllä tööttäsin!

Olen ollut oikein Olviretkellä. Olen muuten nähnyt aikoinaan näytelmän Hämeenlinnassa, Paavo Rusko esitti pääosaa ja hyvin näyttelikin. Liekö enää Paavo elossa, toivottavasti. Toinen Paavo on, kaukana, tapasimme 85 Tillikassa, hänellä oli kiire junaan. Huomasimme toisemme – meillä oli ollut täysin viaton suhde kesäteatterissa, kun olin teatteritanssijana ja hänellä oli pieni poika, myöhemmin syntyi vielä tyttö – ja molemmat nousisimme ylös, kävelimme toisiamme kohti, pidimme hetken toisiamme käsistä ja Paavo lähti Rovaniemen junaan. Kylläpäs Rovaniemi kummitteleekin elämässäni. Unohdin torstaina esityksessä puhua kaupungista, ei ollut sanaakaan, mutta tekniikka ei silti pettänyt, Samppa Hirvonen handlasi hienosti oman mokani ja saimme esityksen puserretuksi taas 55 minuutiin. Läpimeno kesti vain 10 minuuttia, hihi.

On hienoa tehdä töitä ammattilaisten kanssa. Johanna Lipponen eli tuottaja oli paikalla toisessa esityksessä ja esitys kuvattiin dvd:lle, uskon, että siitä tuli hyvä. Cecilia Riikonen kuvasi, hän kuulemma olikin jo nähnyt jonkin version eli varmaan viime syksynä.

Valistukseksi oluen ja muiden alkoholijuomien nauttijoille muuten mainitsen, että jos ja kun lopettaa äkillisesti alkoholinkäytön on syytä ottaa B-vitamiinilisää – vaikka Neurobion fortea – sillä hermosto saattaa muuten vaurioitua.

Ylilääkäri evp. Erkki Haavisto oli hämmästynyt siitä, että maksakokeistani gt – se mittaa pitkäaikaista alkoholinkäyttöä – oli muutamassa päivässä tullut 50 prosenttia alas. Polttaa hyvin. Uskon, että terävä viina on vaarallisempaa maksalle. Mahdollisesti ylilääkäri Heljä Mäki-Kokkila haluaa otattaa vielä tuon omituisen alkoholispesifin kokeen, joka kerran jo otettiin. Menen ihotautilääkäri Satu Wastimon määräämiin verikokeisiin joulukuun puolenvälin seutuun ja toivottavasti muistan olla juomatta maitokahvia; tulee oikeanlaatuinen rasvapaketti, viimeksi oli kolesteroli ja verensokeri hiukan koholla, koska olin juonut kahvia.

Värikäs arkemme jatkuu… Seuratkaa lehtiä, saatte lukea kohdakkoin.

Kiitos vielä kerran yleisölle Pakkahuoneella, Lieksassa tavataan 10.12.! Välillä kaksi kertaa tuolisteppiä, tuskin maltan odottaa maanantaita ja Joensuu-päivää ja keskiviikkoa Honkalammen keskuslaitoksella.

-Anne

Jätä kommentti